ჩვენი ავტორები

ჩვენი ავტორები

ბაჩანა ბრეგვაძე

დიდი ქართველი მწერლისა და მთარგმნელის – ბაჩანა ბრეგვაძის (1936-2016) მიერ თარგმნილი წიგნები, რომლებიც წლების განმავლობაში „არტანუჯში“ გამოიცა: • პოლ ვალერის „აზრები“ • ნაპოლეონ ბონაპარტეს „წმინდა ელენეს პატიმრის... ვრცლად >

ზურაბ ბატიაშვილი (დარუჯანაშვილი)

დაამთავრა თბილისის ივანე ჯავახიშვილის სახ. სახელმწიფო უნივერსიტეტი, ისტორიის მეცნიერებათა დოქტორის ხარისხით, სხვადასხვა დროს მუშაობდა საქართველოს პარლამენტში, საქართველოს საგარეო საქმეთა სამინისტროს ევროპულ საქმეთა... ვრცლად >

ლევან ბრეგაძე

ლიტერატურათმცოდნე, კრიტიკოსი, მთარგმნელი, ფილოლოგიის მეცნიერებათა დოქტორი, გელათის მეცნიერებათა აკადემიის წევრი, ლიტერატურული პრემია „საბას“ სამგზის ლაურეატი.   თბილისის ივანე ჯავახიშვილის სახელობის... ვრცლად >

ახალი წიგნები

არაფერი შიშის გარდა

კნუდ რომერი

„არაფერი შიშის გარდა“ დანიელი ავტორის, კნუდ რომერის სადებიუტო ავტობიოგრაფიული რომანია დედისერთა ბავშვის შესახებ, რომელიც იზრდება 1960-იანი... ვრცლად >

ხასიათები

თეოფრასტოსი

თეოფრასტოსის „ხასიათები“ 30 ერთმანეთისგან მეტ-ნაკლებად განსხვავებული, განზოგადებული პორტრეტისაგან შედგება და ბერძნულ ყოველდღიურ ყოფას... ვრცლად >

საისტორიო ნარკვევები (III)

როინ მეტრეველი

წინამდებარე გამოცემაში შესულია აკადემიკოს როინ მეტრეველის მიერ უკანასკნელ პერიოდში გამოქვეყნებული ისტორიული ნარკვევები. ესაა უშუალოდ... ვრცლად >

საქართველო ევროპულ რუკებზე

გიორგი სორდია

მინიატიურულ კარტოგრაფიულ ნიმუშებს მსოფლიო გეოგრაფიის ისტორიაში მნიშვნელოვანი ადგილი უჭირავს. უაღრესად ფასეულია მათზე ასახული ცნობები და... ვრცლად >

Ash-Raker

ქართული ზღაპრული ზღაპრები

იხ. ქართული გამოცემა   They call me Ash-Raker because there’s nothing I love more than raking ashes. I once ran into a nine-headed devi and played a few tricks on him. If you want to know how someone as tiny as me stood up to a mighty devi, how I squeezed juice from a stone, and how I crossed a vast river without getting wet, then open this... ვრცლად >

ქართული გემოს მემკვიდრეობა

არჩილ ზამბახიძე, ქეთევან პაპავა

„თუ გაინტერესებთ, რა მემკვიდრეობის მატარებელია ქართული გასტრონომია, რით იკვებებოდნენ და რას ამზადებდნენ ყოველდღიურად ჩვენი პაპა-ბებიები თუ უფრო... ვრცლად >