ჩვენი ავტორები

ჩვენი ავტორები

შორენა ლებანიძე

დაიბადა 1965 წელს. 1983 წელს დაამთავრა თბილისის პირველი საშუალო სკოლა. 1984-89 წლებში სწავლობდა თბილისის ივანე ჯავახიშვილის სახელობის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ჟურნალისტიკის ფაკულტეტზე. 1990-97 წლებში იყო პირველი ქართული... ვრცლად >

ახალი წიგნები

ადამიანის ორგანიზმი

კრისტინა პერაბონი

არ იფიქრო, რომ ეს ადამიანის ორგანიზმის შესახებ დაწერილი ჩვეულებრივი წიგნია, რომელშიც რთულ აღწერილობებს, შემოკლებულ სახელწოდებებსა და ძნელ... ვრცლად >

კრიშტიანო რონალდო

ალექსანდრე კაკაურიძე

ფეხბურთი მილიონების საყვარელი თამაშია. ის ოცნებების ახდენის საუკეთესო საშუალებაცაა. სპორტის ნომერ პირველი სახეობის მეშვეობით ბევრი ადამიანის... ვრცლად >

THE DEMOCRATIC REPUBLIC OF GEORGIA, 1918-1921, 100 STORIES

დავით ხვადაგიანი, დიმიტრი სილაქაძე, ირაკლი ხვადაგიანი, რუსიკო კობახიძე

იხ. ქართული გამოცემა On 26 May, 1918 Georgia declared its independence. The Democratic Republic of Georgia lasted for only 1028 days. The Democratic Republic was built by its citizens: politicians, soldiers, scholars, entrepreneurs, peasants and workers. They dealt with many interesting things and in a short period of time they accomplished a... ვრცლად >

ორი მთაწმინდელი – ნიკოლოზ მუსხელიშვილი და ილია ვეკუა – 100 ამბავი (სერიის 71-ე წიგნი)

კახმეგ კუდავა

შარავანდედით მოსილ მთაწმინდის პანთეონში სასიქადულო მამულიშვილთა შორის განისვენებს ორი დიდი ქართველი მათემატიკოსი – მსოფლიოში სახელგანთქმული... ვრცლად >

Kakutsa Cholokashvili and anti-soviet uprising of 1924

გოჩა საითიძე

After the defeat of the uprising organised in August 1924, Kakutsa Cholokashvili was forced to leave his homeland forever. In Georgia, conquered by Soviet Russia, any mention of this national hero of Georgia was strictly forbidden for many years. In 1988, with the start of the new era in the national liberation movement, Cholokashvili’s name was heard again and his portrait appeared... ვრცლად >

ქართული გემოს მემკვიდრეობა

არჩილ ზამბახიძე, ქეთევან პაპავა

„თუ გაინტერესებთ, რა მემკვიდრეობის მატარებელია ქართული გასტრონომია, რით იკვებებოდნენ და რას ამზადებდნენ ყოველდღიურად ჩვენი პაპა-ბებიები თუ უფრო... ვრცლად >