ჩვენი ავტორები

ჩვენი ავტორები

თამაზ ჯოლოგუა

დაამთავრა თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ფილოლოგიის ფაკულტეტი.   მუშაობდა კინოსტუდია „ქართულ ფილმსა“ და საქართველოს ტელევიზიაში.   ამჟამად მუშაობს ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო... ვრცლად >

ჯეიმზ ჯოისი

XX საუკუნის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი მწერალი. იგი დაიბადა კათოლიკეთა ოჯახში, დუბლინის გარეუბან რეთგერში 1882 წლის 2 თებერვალს.   ჯეიმზ ჯოისმა 1888 წელს ჩააბარა გამოცდები კლონგოუს-ვუდის კოლეჯში. 1892 წელს, მას შემდეგ, რაც მამა... ვრცლად >

ახალი წიგნები

ადამიანის ორგანიზმი

კრისტინა პერაბონი

არ იფიქრო, რომ ეს ადამიანის ორგანიზმის შესახებ დაწერილი ჩვეულებრივი წიგნია, რომელშიც რთულ აღწერილობებს, შემოკლებულ სახელწოდებებსა და ძნელ... ვრცლად >

მე რომ ფეხბურთელი ვიყო

დათო ტურაშვილი

დათო ტურაშვილმა წიგნი დაწერა ფეხბურთის შესახებ და მინდოდა ორიოდ სიტყვით მეთქვა, როგორ თამაშობდა, ფეხბურთს თვითონ ტურიკა. ფეხბურთზე არასდროს უვლია... ვრცლად >

საქართველო ევროპულ რუკებზე

გიორგი სორდია

მინიატიურულ კარტოგრაფიულ ნიმუშებს მსოფლიო გეოგრაფიის ისტორიაში მნიშვნელოვანი ადგილი უჭირავს. უაღრესად ფასეულია მათზე ასახული ცნობები და... ვრცლად >

უბის წიგნაკებიდან

მიხეილ ჯავახიშვილი

საქართველოს 70-წლიანი რუსული ოკუპაცია. მთავარი ფერი – წითელი. სერია „წითელი 70“ სწორედ საბჭოთა რეჟიმის შესახებ დაწერილ წიგნებს აერთიანებს,... ვრცლად >

Ash-Raker

ქართული ზღაპრული ზღაპრები

იხ. ქართული გამოცემა   They call me Ash-Raker because there’s nothing I love more than raking ashes. I once ran into a nine-headed devi and played a few tricks on him. If you want to know how someone as tiny as me stood up to a mighty devi, how I squeezed juice from a stone, and how I crossed a vast river without getting wet, then open this... ვრცლად >

ქართული გემოს მემკვიდრეობა

არჩილ ზამბახიძე, ქეთევან პაპავა

„თუ გაინტერესებთ, რა მემკვიდრეობის მატარებელია ქართული გასტრონომია, რით იკვებებოდნენ და რას ამზადებდნენ ყოველდღიურად ჩვენი პაპა-ბებიები თუ უფრო... ვრცლად >